Magorzata PiliskaMałgorzata Pilińska to 19 letnia dziewczyna, która jest osobą niepełnosprawną od urodzenia. Porusza się na wózku inwalidzkim, wymaga stałej opieki i rehabilitacji. Tata Małgorzaty - Pan Adam samotnie sprawuje opiekę nad córką oraz jej młodszą siostrą Marysią. Stara się ze wszystkich sił, aby zapewnić córce Małgosi to co najważniejsze - rehabilitację!

Małgosia to osoba z licznymi wadami wrodzonymi, przepukliną oponowo - rdzeniową, epilepsją, zanikiem mięśni w obrębie goleni. Dziewczyna wymaga stałej 24 godzinnej opieki drugiej osoby. Taką opiekę zapewnia jej  kochający Tata i młodsza siostra. Pan Adam musiał jednak zrezygnować z pracy aby móc opiekować się córką. Mimo ciężkiej sytuacji finansowej stara się ze wszystkich sił, szukając pomocy z różnych stron, aby córka była regularnie rehabilitowana. Tylko systematyczne ćwiczenia zapewnią Małgosi prawidłowe funkcjonowanie i rozwój.

Dzięki naszej pomocy oraz pomocy innych Fundacji udało się wysłać Małgorzatę na usprawniająco - rekreacyjny turnus rehabilitacyjny w Stegnie. Podczas turnusu Małgosia wykonywała różnego rodzaju ćwiczenia, a także uczęszczała na zabiegi lecznicze tj. magnetoterapia, masaże, prądy tens, tężnie solankowe. Po zakończeniu turnusu otrzymaliśmy telefon od Pana Adama z informacją, że córka zrobiła niesamowite postępy!  Cieszymy się bardzo z tej informacji.

Czego potrzebuje Małgosia ?

• Systematycznej rehabilitacji
  • Środków pomocniczych
  • Leków

15.05.2018

Poniżej zdjęcia z usprawniająco - rekreacyjnego turnusu rehabilitacyjnego w Stegnie, na który Małgosia pojechała dzięki pomocy naszej Fundacji. Podczas turnusu Małgosia zrobiła niesamowite postępy! Niezwykle cieszymy się z tej informacji!

Magnetoterapia IMG 20170810 102156 Port w Krynicy Morskiej IMG 20170815 181650

Tężnie solankowe IMG 20170811 113314