11Alicja Mickoś urodziła się 8 lutego 2016 roku z wrodzoną wadą nóżki lewej (CFD – wrodzony niedorozwój kości udowej oraz FH – brak kości strzałkowej). Sprawa jest poważna – nóżka jest o połowę krótsza od zdrowej i prawie nie rośnie, brakuje w niej kilku kości, a stawy są niewykształcone. Marzeniem dziewczynki są równe nóżki i zabawa bez ograniczeń z innymi dziećmi. To marzenie może się spełnić, ale bez pomocy Ludzi Dobrej Woli pozostanie jej jedynie życie z piętnem niepełnosprawności.

Rodzice dziewczynki wraz z jej bratem bardzo ją kochają . W trosce o normalną przyszłość  podjęli decyzję o szukaniu możliwości leczenia poza granicami kraju. Znaleźli dr Paley z USA, specjalistę, który od 25 lat leczy z sukcesem takie wady jaka występuje u Ali. Niestety koszty pierwszych operacji, które mogą uchronić ją przed tragiczną wizją amputacji i inwalidztwa przewyższają możliwości finansowe rodziców.

Do tej pory dzięki Ludziom o Wielkim Sercu udało się zgromadzić 250 000 zł. Jednakże do MILIONA ZŁOTYCH, koniecznych do przeprowadzenia pierwszych operacji w USA brakuje jeszcze sporo. Mamy niewiele czasu, bo pierwsza operacja musi się odbyć w 2018 roku.

Prosimy pomóż Alicji uciec przed kalectwem i przyłącz się do walki o jej pełną sprawność!

#ratujmyNIEamputujmy

Więcej informacji tutaj.

Czego potrzebuje Alicja?

• Pieniędzy na rehabilitację

Dzięki Waszym wspaniałym sercom udało się zebrać pieniążki na operację nóżki dla Alicji Mickoś! Dziękujemy za każdą ofiarowaną złotówkę na operację Ali! Nie zapominajmy jednak, że Alicja nadal  będzie potrzebować naszej pomocy po operacji w postaci intensywnej rehabilitacji.

Alicja2
 Alicja1 Alicja8