1Kinga urodziła się bez prawej ręki, od części łokcia do dłoni. Potrzebuje specjalnej protezy, dzięki której będzie w stanie nie tylko funkcjonować na co dzień, ale również spełniać swoje marzenia. Kinga obecnie uczy się w szkole mechanicznej, bardzo pragnie zostać mechanikiem. Niestety obecna, zwykła proteza, którą posiada, uniemożliwia codzienne funkcjonowanie. Idealnym rozwiązaniem jest specjalistyczna proteza, uruchamiana za pomocą impulsów neuronowych, która będzie w stanie pomóc Kindze w dotarciu do wymarzonego celu.

Niestety koszty takiej protezy przekraczają możliwości finansowe rodziny, dlatego bardzo prosimy o wsparcie w jej dofinansowaniu. Pomóżmy rozwijać się Kindze i spełnić marzenie!

Czego potrzebuje Dominika?

• Pieniędzy na nową specjalistyczną protezę