20190308 131602Eryk uległ ciężkiemu wypadkowi 14 czerwca 2015 roku. Został przygnieciony zamkiem dmuchanym. Został niezwłocznie przetransportowany do szpitala. Tam, szybko zdiagnozowano u niego krwiaka oraz przymózgowy niedowład czterokończynowy, najsilniej wyrażony w kończynie górnej prawej. Jakby tego było mało, w drugiej dobie po wypadku chłopiec przeszedł udar, w wyniku którego stracił całkowicie mowę.

Kolejny cios spadł na chłopca w 2018 roku - została zdiagnozowana u niego padaczka. Dzięki intensywnej rehabilitacji ma jednak szansę na powrót do całkowitej sprawności ruchowej. Niestety koszty specjalistycznych turnusów przekraczają możliwości finansowe mamy Eryka, która samotnie wychowuje synka. Dlatego zwracamy się z prośbą o pomoc w sfinansowaniu turnusów rehabilitacyjnych dla chłopca. Dzięki tak intensywnej rehabilitacji ma on szanse odzyskać samodzielność i sprawność sprzed wypadku !

Czego potrzebuje Eryk?

• Kosztownej rehabilitacji