1Adrian cierpi na nieuleczalną i postępującą chorobę Huntingtona. To choroba genetyczna ośrodkowego układu nerwowego. W miarę obumierania komórek mózgu, osoby z chorobą Huntingtona tracą możliwość kontrolowania ruchów i emocji, przypominania sobie ostatnich zdarzeń oraz podejmowania decyzji. Choroba prowadzi do niepełnosprawności, a ostatecznie śmierci. W chwili obecnej jest nieuleczalna. Nie ma również leków, które mogłyby spowolnić jej rozwój, ale są metody, które ułatwiają życie osobom chorym. Taką metodą jest wszczepienie stymulatora do mózgu.

Dlatego też w czerwcu 2016 roku Adrian przeszedł taką operację. Niestety niezależnie od zabiegu chłopak i tak potrzebuje pomocy w podstawowych czynnościach życiowych, jednocześnie wymaga opieki całodobowej. Mama Adriana mająca również problemy zdrowotne opiekuje się nie tylko synem, ale również swoją niepełnosprawną córką.  Zwróciła się do naszej Fundacji z prośbą o wsparcie w zakupie specjalnego podnośnika, który umożliwi transport Adriana do domu, bez konieczności noszenia go. Rodzina mieszka w domu, do którego prowadzą schody. Bariera dla poruszającego się na wózku Adriana jest nie do pokonania.  Dodatkowo, aby choroba nie postępowała tak szybko, konieczna jest również stała rehabilitacja.

Dlatego zwracamy się z ogromną prośbą do wszystkich osób o dobrym sercu o pomoc w zakupie podnośnika oraz zapewnieniu Adrianowi regularnej rehabilitacji!

Czego potrzebuje Adrian ?

• Pieniędzy na rehabilitację
  • Pieniędzy na podnośnik