zdjęcieMaja Żaczek jest miłym i pogodnym dzieckiem, pełnym energii i chęci do życia. Urodziła się 25. 05. 2009 roku. Niestety cierpi na Dziecięce Porażenie Mózgowe z Atetozą ( wadą rozwojową kręgu L1 ), stopy końsko-koślawe, opóźnienie psychoruchowe, trzy rodzaje zeza: skośnego, zbieżnego i pionowego obu oczu i astygmatyzm. Wymaga ciągłej, jednocześnie kosztownej  i długotrwałej rehabilitacji, a dodatkowo stałej opieki. W 2017 roku Maja przeszła już serię zabiegów, w tym operację zeza zbieżnego obu oczu i skośnego lewego oka, Delfinoterapię, leczenie Metodą Profesora Kozyavkina oraz Fibrotomię, w celu zmniejszenia spastyczności mięśni. Teraz, aby utrzymać efekt po zabiegach, dziewczynka jeszcze bardziej potrzebuje intensywnej rehabilitacji.

Dziewczynka cały czas rośnie i rozwija się, dlatego niezwykle istotne jest aby sprostać jej obecnym potrzebom, tak by w przyszłości mogła się stać jak najbardziej samodzielna. W chwili obecnej Maja zakwalifikowała się na turnus rehabilitacyjny w Ośrodku „12 Dębów”, który dofinansowuje Fundacja Blisko Ciebie.

Niestety opieka nad chorym dzieckiem jest trudna, a samo leczenie wymaga ogromnych nakładów finansowych, dlatego prosimy – pomóżcie Mai przejść przez życie na własnych nogach!

Dzięki środkom zgromadzonym z 1% Waszego podatku oraz dowolnych darowizn na konto, rodzice Mai będą w stanie:

- finansować różne formy rehabilitacji,
- zakupić odpowiedni sprzęt rehabilitacyjny,
- uczestniczyć w turnusach rehabilitacyjnych,
- korzystać ze wsparcia specjalistów.

Środki zgromadzone na koncie będą przeznaczone na pokrycie kosztów związanych wyłącznie z leczeniem i rehabilitacją.

Czego potrzebuje Maja?

• Pieniędzy na leczenie