EwaBednarskafundacjaEwa to 24-letnia pogodna dziewczyna, która od urodzenia choruje na dziecięce porażenie mózgowe czterokończynowe. Mimo swojej choroby nie poddaje się. Stawia czoło przeciwnościom losu i z determinacją dąży do zamierzonego celu. Ewa porusza się za pomocą balkonika i wymaga stałej rehabilitacji. Dzielnie walczy ze swoją niepełnosprawnością. Podjęła studia na uczelni wyższej w Kaliszu gdzie pilnie uczy się. Rodzice Ewy robią co mogą, by córka mogła uczestniczyć w rehabilitacji i wyjeżdżać na turnusy rehabilitacyjne, które przyczyniają się m.in. do poprawy psychofizycznej sprawności. Niestety z powodu bardzo wysokich kosztów, nie zawsze są w stanie udźwignąć taki ciężar i zapewnić odpowiednią ilość zabiegów.

Dzięki wsparciu naszej Fundacji w lutym b.r. Ewa wyjechała na turnus rehabilitacyjny w Małym Gacnie. Podczas 2 tygodniowego turnusu ćwiczyła m.in. na lokomacie oraz uczestniczyła w zajęciach opartych na nowoczesnej metodzie biofeedback w celu normalizacji napięcia mięśniowego.

Trzymamy kciuki za dalsze postępy w rehabilitacji!!!

Czego potrzebuje Pani Ewa?

• Rehabilitacij

15.05. 2018

Oto Pani Ewa Bednarska podczas turnusu rehabilitacyjnego, który odbył się w lutym, w ośrodku Neuron. Cieszymy się ogromnie, że dzięki naszej Fundacji, Pani Ewa mogła po raz kolejny wziąć udział w turnusie rehabilitacyjnym, który przyczynia się do poprawy jej sprawności!

Ewa Bednarska 3 IMG 7156 IMG 7062