Fundacja Blisko Ciebie HaniaHania Kosińska urodziła się 6.12.2014r. z niedrożnością dróg żółciowych. W czwartym tygodniu życia u dziewczynki wykryto artrezję dróg żółciowych. Hania miała wykonany zabieg operacyjny, jednak pomimo tego choroba postępuje, wyniszcza wątrobę powodując wtórną marskość żółciową wątroby.

W przyszłości małą Haneczkę czeka przeszczep wątroby. W chwili obecnej Hania ma stwierdzone cechy marskości wątroby, powiększone drogi żółciowe, torbiele na wątrobie, a także małopłytkowość i powiększoną śledzionę. Dziewczynka wymaga stałej opieki specjalistycznej. Jest pod ścisłą kontrolą i opieką poradni chorób i transplantologii wątroby Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie, musi na stałe przyjmować leki.

Dziękujemy wszystkim, którzy okażą dobre serce poprzez darowiznę, jak również poprzez przekazanie 1 % podatku i pomogą małej Hani.

.

Czego potrzebuje Hania?

• Leków
  • Badań

Poznajecie Państwo tę śliczną dziewczynkę? To nasza Podopieczna Hania! Ależ ona urosła! :) Na dzień dzisiejszy stan zdrowia Hani jest stabilny, dziewczynka stale przyjmuje lekarstwa, które wspomagają pracę wątroby. Dzięki temu Hania, jako jedno z nielicznych dzieci w jej wieku, cierpiących na tę chorobę, nie wymaga jeszcze przeszczepu. Trzymamy kciuki, aby brak takiej konieczności trwał jak najdłużej. Musimy być jednak przygotowani, że przeszczep wątroby okaże się konieczny. W takiej sytuacji Hania będzie potrzebowała długiej rekonwalescencji oraz pomocy w zakupie leków, które będzie musiała brać do końca życia.

Hania Kosińska 6