1„Artur urodził się jako wcześniak. Jest dzieckiem bardzo pogodnym i wiecznie uśmiechniętym. Niestety przed skończonym drugim rokiem życia, u Artura zdiagnozowano Mózgowe Porażenie Dziecięce – obustronne porażenie kurczowe. Diagnoza okazała się bardzo poważna. Walczymy w tej chwili o jak największe usamodzielnienie syna. Jest on dla nas całym naszym życiem – całym sercem. Nie wyobrażamy sobie życia bez niego. Bardzo często korzystamy z turnusów rehabilitacyjnych. Widać ogromne postępy każdej rehabilitacji. Artur chodzi i mówi. Niestety nasze możliwości finansowe stają się coraz bardziej ograniczone. Dodatkowo od dnia 06.11.2018r. trwają zabiegi podawania toksyny botulinowej, która bardzo korzystnie wpływa na Artura."

Tata i Mama Artura

Aby kuracja przyniosła odpowiednie postępy, po każdym podaniu botuliny, zalecany jest specjalistyczny turnus. Dlatego zwracamy się z ogromną prośbą o dofinansowanie turnusów! Pomóżmy Arturowi wrócić do zdrowia!

Czego potrzebuje Artur ?

• Wyjazdów na turnusy rehabilitacyjny

28.07.2020r.

Dzięki pomocy naszej Fundacji nasz podopieczny Artur odbył w maju turnus rehabilitacyjny  w Ośrodku Intensywnej Rehabilitacji Dzieci „Michałkowo”. Z każdym kolejnym wyjazdem widać postępy.

Zobaczcie zdjęcia!

IMG 20200511 123318156 received 257275522283977

received 564128764485526 received 1088678274841141

received 2726014990854539 received 531692540841301

11.10.2019r.

Nasz Podopieczny Artur właśnie wrócił z turnusu rehabilitacyjnego! Chłopczyk codziennie miał 2 godziny rehabilitacji ruchowej oraz zajęcia z integracji sensomotorycznej i terapię ręki. Dla Artura jest to ciężka praca, ale na zajęcia chodził z uśmiechem widocznym na zdjęciach.

received 655808601608907  IMG 20190916 105715072  IMG 20190924 132355461

received 2381769618587343  received 2936159863276509

14.08.2019r.

Nasza Fundacja dofinansowała pobyt opiekuna - Mamy Artura podczas turnusu rehabilitacyjnego! :) Obecność opiekuna podczas takiego turnusu musi jest obowiązkowa.  Niestety za jego pobyt również trzeba zapłacić.

30.01.2019r

Artur wrócił z turnusu rehabilitacyjnego, który odbył się w Beskidzkim Zespole Rehabilitacyjno-Leczniczym. Cieszymy się, że chłopiec jest stale rehabilitowany!

21.12.2018r.

Fundacja "Blisko Ciebie" dofinansowała Arturkowi turnus rehabilitacyjny w Michałkowie. Poniżej zdjęcia Artura z turnusu.

3  7

Proszę przepisać.