IMG 20181102 142220Wiktor urodził się w 2011 roku i rozwijał się przez ten cały czas prawidłowo, aż do czerwca 2020 roku kiedy zdiagnozowano u niego przewlekłą i nieuleczalną cukrzycę insulinozależną typu 1.  Od tego czasu Wiktor wymaga całodobowej insulinoterapii oraz opieki osoby przeszkolonej w zakresie opieki nad pacjentem z cukrzycą.

Wiktor wychowuje się w szczęśliwej rodzinie. Jednak pozostali jej członkowie także zmagają się z chorobami. Brat Wiktora, od przeszło 10 lat żyje z padaczką, a mama zmaga się ze stwardnieniem rozsianym.

Pomimo przeciwności losu Wiktor jest aktywnym chłopcem, który uwielbia sport, a szczególnie piłkę nożną.

Czego potrzebuje Wiktor?

• Chcemy, aby Wiktor mógł cieszyć się beztroskim dzieciństwem, dlatego zwracamy się z prośbą o pomoc w zakupie środków leczniczych niezbędnych do jego prawidłowego funkcjonowania.

22.09.2023

Wiktor Pudło został powołany do reprezentacji „Słodka Polska” na dwa mecze piłki nożnej, przeciwko drużynie Dynamo Drezno oraz przeciwko drużynie LP Leipzig! Gratulujemy!
Wiktor, mimo choroby nie poddaje się i dąży do realizacji swoich marzeń i pasji! Tata Wiktora przekazując tę informację napisał również: „Dzięki wam, Wiktor może realizować swoje marzenia”.
Cieszymy się, że możemy wspierać naszych Podopiecznych w realizowaniu swoich pasji, a Wiktor jest doskonałym przykładem na to, że wszystko jest możliwe!

DSC 0111IMG 20230918 193630 DSC 0178

08.07.2022

Podopieczny Fundacji „Blisko Ciebie” Wiktor Pudło został Królem Strzelców w najmłodszej kategorii wiekowej na turnieju INSULIN ON BOARD CUP 2022.Wiktor na co dzień trenuje w zespole UKS MK Górnik Katowice, a oprócz tego jest piłkarzem w drużynie Pogromcy Cukrów, której zawodnikami są dzieci ze zdiagnozowaną cukrzycą typu 1.

Wiktor jest idealnym przykładem potwierdzającym, że pomimo cukrzycy można spełniać swoje marzenia i dążyć do celu. GRATULUJEMY WIKTOR I ŻYCZYMY CI KOLEJNYCH SUKCESÓW!!

289955606 429342692535216 6219630712123790768 n 289964243 429342752535210 6037267481055173576 n

04.04.2022

"Oto szczęśliwy Wiktor z pompą insulinową. Nie miałby takiego nowoczesnego sprzętu jakby nie Wy!!!!! Serdecznie dziękujemy naszym darczyńcom i najlepszej Fundacji na świecie!”

To wiadomość, którą otrzymaliśmy od taty Wiktorka Pudło - naszego Podopiecznego. Wiktor choruje na cukrzycę insulinozależną typu 1, a dzięki nowoczesnej pompie insulinowej, którą sfinansowała Fundacja Blisko Ciebie komfort jego życia znacznie się poprawił i możemy zobaczyć na jego twarzy ten szeroki uśmiech.

Ogromnie się cieszymy, że pomogliśmy kolejnemu potrzebującemu i sprawiliśmy mu radość. W tym miejscu warto podziękować również Wam - Darczyńcom za każdą przekazaną złotówkę, którą później możemy przekazać dalej naszym Podopiecznym!

Proszę przepisać.
 Pomóż walczyć ze SPAMem!