Wszystkie aktualności

7 marca po południu wyjechała z Mysłowic karetka, na jedno z polsko-ukraińskich przejść granicznych, którą wypełniliśmy darami zakupionymi ze środków naszej Fundacji. Dalej będą one przekazywane w konkretne miejsca w Ukrainie owładnięte wojną.

Z uwagi na bezpieczeństwo transportu nie możemy podać więcej szczegółów.

W darach przekazaliśmy m.in. najpotrzebniejsze środki medyczne i opatrunkowe, leki, środki pierwszej potrzeby, a także żywność.

Nie udałoby się to bez naszych wspaniałych darczyńców, którym dziękujemy z całego serca.

Karetka została zakupiona ze środków zgromadzonych w zbiórce przez Urząd Miejski w Mysłowicach. Zaangażowanie mieszkańców w zbiórkę było tak duże, że planowany jest zakup kolejnej karetki!

Może wspólnie znów zapełnimy ją darami?

Co Wy na to?

RAZEM damy radę

Nie możemy być obojętni na tragedię i horror, który przeżywają nasi sąsiedzi. Brakuje środków medycznych, leków, żywności, zaczyna nawet w niektórych miejscach brakować wody. Dziś doszło do niewyobrażalnej tragedii... na skutek odwodnienia zmarło dziecko...

Wiele osób pozostało na froncie, wiele nie może wyjechać. Pozostają w pułapce.

Potrzebują naszego wsparcia!

Zbieramy środki na zakup najpotrzebniejszych rzeczy do przekazania dla Ukrainy.

Jak wesprzeć nasze działania?

Zbiórka stacjonarna odbywa się we wszystkich aptekach sieci Apteka Blisko Ciebie, gdzie umieszczone są nasze skarbony, do których możesz wrzucić datek. (Listę i adresy znajdziesz tutaj: http://www.aptekabliskociebie.pl/index.php/lista-aptek)

Możesz wpłacić darowiznę bezpośrednio na konto:

81 2490 0005 0000 4530 8841 0050 [Alior Bank S.A. Oddział w Sosnowcu]

tytuł "Pomoc Ukrainie"

możesz wpłacić darowiznę poprzez płatności internetowe dostępne tutaj:

RAZEM możemy nieść wymierną pomoc. Razem mówimy NIE wojnie.

274963102 3055236354726437 3657818222124457404 n

275054179 3055236331393106 7644318933774788422 n