Lena Solecka1
Lenka od 3 roku życia choruje na autyzm. W niedługim czasie postawiono kolejną diagnozę. Dziewczynka cierpi na PANDAS - poinfekcyjny zespół objawów neuropsychiatrycznych o podłożu immunologicznym. Ponadto Lenka ma również ogromne problemy z jelitami i wymaga stałej medycznej, wyspecjalizowanej diety. Uczęszcza już na rehabilitację, jednak rodzice, aby pomóc córce lepiej zrozumieć otaczający ją świat, ćwiczą z nią również w domu. Do takiej formy rehabilitacji potrzebne są jednak kosztowne specjalistyczne pomoce dydaktyczne.

Dlatego Nasza Fundacja sfinansowała zakup pomocy dydaktycznych tj. zestaw do treningu zapachowego, gry edukacyjne, walce dotykowe w woreczku.

Czego potrzebuje Lenka?

• Rehabilitacji
  • Specjalistycznych pomocy dydaktycznych

19.10.2018

Fundacja Blisko Ciebie zakupiła Lence Soleckiej pomoce dydaktyczne tj. zestaw do treningu zapachowego, gry edukacyjne, walce dotykowe w woreczku, a także wyprawkę przedszkolaka! Cieszymy się, że mogliśmy dorzucić swoją cegiełkę w walce o rozwój Lenki, która zmaga się z autyzmem.

44180483 952841528235531 6685227453624877056 n 44226211 530504957418765 8349585018070237184 n 44416460 356106548489792 7361848303559901184 n