Maciej Koperczakz żonąPan Maciej ma 40 lat. Jest ojcem 2 synów i mężem kochającej go żony. W zeszłym roku Pan Maciej dowiedział się, że ma nowotwór mózgu- glejaka. Lekarze dali mu rok życia, góra 2 lata! Jego życie legło w gruzach. Guz jest bardzo duży 6,8x4,8cm. Położony jest w części skroniowo - czołowej, nacieka na ośrodek mowy, pień tętnicy mózgu otoczony jest naciekiem. Pan Maciej walczy z glejakiem jak tylko może. Próbuje różnych metod leczenia oraz suplementów, które są bardzo kosztowne. Niestety, większość z metod leczenia, a także suplementów nie jest refundowana przez Narodowy Fundusz Zdrowia. Dodatkowo w Polsce Pan Maciej ma dostęp do mniejszej ilości nowoczesnych leków stosowanych w walce z rakiem niż chorzy w innych krajach europejskich. Jednym z etapów leczenia jest zastosowanie bardzo drogiego leku, który może pomóc w walce z Glejakiem.

Dzięki pomocy naszej Fundacji i bliskich Pana Macieja pierwsza dawka leku została zakupiona, a nowa próba leczenia zastosowana. Potrzebne jest dalsze leczenie i wykupienie kosztownego leku.

Dziękujemy wszystkim, którzy okażą dobre serce poprzez darowiznę, jak również poprzez przekazanie 1 % podatku i pomogą Panu Maciejowi.

Czego potrzebuje Pan Maciej?

• Zakup leków
  • Kosztownego leczenia