Antoni

Pan Antoni to 80-letni samotny mężczyzna. Nie ma nikogo bliskiego, kto mógłby mu pomóc. Pozostał sam, zdany na okrutny los, który zabrał mu zdrowie. Gdyby nie było ludzi z dobrym sercem, Pana Antoniego nie byłoby już na tym świecie. Niejednokrotnie dochodziło do sytuacji, kiedy przez kilka dni odmawiał sobie jedzenia obiadu (który nawet kiedy spożywa, jest bardzo ubogi) aby móc wykupić chociaż jeden lek z kilku recept wypisanych przez lekarza.Przyjmowanie leków jest tak samo ważne jak przyjmowanie posiłków. Nie powinno dojść do sytuacji, w której był Pan Antonii - konieczności wyboru.

Będąc w trudnej sytuacji materialnej, z niewielką emeryturą, nie mając rodziny, która udzieliłaby wsparcia, niemożliwym było wygospodarowanie kilkuset złotych miesięcznie na niezbędne leczenie. Niestety na skutek nieprawidłowego leczenia z biegiem lat stan Pana Antoniego bardzo się pogorszył, choroby rozwinęły się; nadciśnienie, silna cukrzyca, postępująca choroba Parkinsona, lęki, problemy ze zdolnościami poznawczymi. Dochodzi bardzo łatwo do uszkodzeń naskórka, skóra pęka, pojawiają się sączące rany, które bardzo ciężko się goją. Do tego dochodzą poważne operacje, które w ostatnim czasie przeszedł.

Całe szczęście zaprzyjaźniona apteka oraz przychodnia sprawują opiekę nad Panem Antonim, który nie jest w stanie samodzielnie, w odpowiedni sposób się opatrzyć. Jednak bez odpowiednich funduszy na zakup leków, suplementów, środków opatrunkowych, pomocniczych i medycznych nie będziemy w stanie w wystarczający sposób pomóc Panu Antoniemu.

Czego potrzebuje Pan Antoni?

• Leków
  • Kosmetyków pielęgnacyjnych